Middle School

We appreciate your visit to Hundreds of years ago the Incas of South America produced cloth unlike any the world has seen since The Incas carefully bred animals called alpacas. This page offers clear insights and highlights the essential aspects of the topic. Our goal is to provide a helpful and engaging learning experience. Explore the content and find the answers you need!

Hundreds of years ago, the Incas of South America produced cloth unlike any the world has seen since. The Incas carefully bred animals called alpacas to get the finest, softest wool possible. Using the alpaca wool, the Incas wove colorful, silky cloth that was used for clothing, decorations, and trading. When the Spaniards conquered the Incas, the secret to breeding the alpacas was lost.

What is the main idea of this passage?

A. The Incas made a special kind of cloth.
B. The Incas discovered how to breed alpacas.
C. The Incas were conquered by the Spanish.
D. The Incas used colorful cloth for decorations.

Answer :

Final answer:

The main idea of the passage is 'The Incas made a special kind of cloth,' highlighting their unique cloth-making process using alpaca wool.

Explanation:

The main idea of this passage is option A. The Incas made a special kind of cloth. This is supported by the information that the Incas bred alpacas for their wool, used it to weave colorful, silky cloth, and utilized the resulting fabric for various purposes. Although the passage also mentions the Spanish conquest and the loss of alpaca breeding knowledge, these details are secondary to the main focus on Incan cloth production. Hence, the primary focus of the passage is on the unique and unparalleled cloth-making skills of the Incas, thus making Option A the correct answer.

Learn more about Incan Cloth Production here:

https://brainly.com/question/11531813

#SPJ12

Thanks for taking the time to read Hundreds of years ago the Incas of South America produced cloth unlike any the world has seen since The Incas carefully bred animals called alpacas. We hope the insights shared have been valuable and enhanced your understanding of the topic. Don�t hesitate to browse our website for more informative and engaging content!

Rewritten by : Barada

Answer:

d

Explanation: